לא ממש הייתה לי תשובה, אבל מצאתי תמונה אחת מדויקת שעונה על השאלה.
העניין, הסקרנות והצורך העמוק שלי בהבנת השונות והרב תרבותיות.
יש לי צורך עמוק בשינוי ולמידה.
איך זה בא לידי ביטוי בחיי האישיים?
הימשכות אובססיבית לחנויות יד שניה, שמאפשרות לי מצד אחד מגוון עצום של בגדים במחיר נמוך ומצד שני מאפשרת לי לנבור, למדוד ולדון עם עצמי תוך כדי מה היה הסיפור הקודם של הבגד הזה
גם כשהייתי עם יקי בניו יורק, ההנאה הגדולה ביותר שלנו הייתה להסתובב בהארלם, להרגיש את השונות, הזרות, הפחד מהלא ידוע…אבל במקביל ותוך כדי שיטוט לגלות לאט לאט תרבות אחרת משלנו.
איך זה בא לידי ביטוי גם בבחירת המדריכים שלי לחוגים השונים?
גם בחוגים הרב גוניות והשונות מאפשרת את זה.
כל מורה או מדריכה עם דרכי הלימוד שלהם וזה כל היופי.
בקורס המדריכים שלנו, שהסתתים שבוע שעבר והונחה על על ידי מתן רן המורה לפיזיקה ואבא בחינוך ביתי (האלוף) , השתתפו 6 מדריכים בני 13-18 ו-6 מדריכים שיכולים להיות ההורים שלהם בגיל- השיח היה כל כך מעורר השראה, תורם ומגוון- שזה היה בעיניי החשיבות העיקרית של הקורס.
הנה כמה דוגמאות מצוות ההדרכה:
ורה– מלמדת באמצעות סרטוני וידאו, תמונות, סיפורים חווייתיים, שיח חופשי, והכי חשוב- נוכחות והשתתפות אישית של הילדים- בקורס שלה- "עולם ומלואו".
הילדים מטיילים, מגלים וחוקרים את העולם, קוראים בדפי ההיסטוריה, לקרוא בדפי ההיסטוריה? ומכירים בכל קורס ארץ אחת על הגלובוס עם כל הייחודיות שלה.
התוצאה? רכישת ידע, סקרנות, יצירת תמונה רחבה של העולם בו אנו חיים, תוך הכרות עם העולם ומלואו וגילוי משותף של ארצות.
מבחינת ורה שחוקרת בימים אלו את פינלנד עם הילדים- הנושא הוא רק התירוץ
גילי המורה לקרימינולוגיה
מלמד באמצעות למידה תהליכית, פיתוח מוטיבציה פנימית וחדוות למידה
(רק תראו אותו ותבינו ישר למה – הבן אדם אוהב את החיים)
הוא חושף עם הילדים תהליכים של חקירה, פענוח פשע, וגם בחוג שלו עוסקים הרבה בשאילת שאלות ובדיונים קבוצתיים על שאלות מעוררות השראה מעולם הפשע ופיצוח התעלומות סביבנו.
וחוג תאטרון זה כבר "סרט" אחר לגמרי
יפעת המדהימה ובמקרה גם בת זוגו של גילי, נותנת לילדים את הבמה להביע את עצמם, היא יוצרת איתם כן כן גם בזום- רגעים יצירתיים ומיוחדים שייזכרו בחייהם, ונותנת מקום לביטוי יצירתי של עולמו הפנימי והחיצוני של הילדים – מה שכל כך חסר לילדים בכלל ובימים אלו בפרט.