מתחילה לחקור עוד את פיתוח תחומי העניין בבית הספר ובבית- איך זה קורה אם בכלל?
אתמול דברתי עם מורה בשם חפצי דנינו.
חפצי מחנכת כיתה ו בבית ספר "כלניות" בבאר שבע, רכזת פדגוגית, רכזת שכבה, ואמא ל3 שחוו את הקורונה על בשרם כל אחד בדרכו שלו. חפצי ביקשה מהילדים בכיתתה במהלך הלימודים בזום וגם פנים מול פנים לבחור תחומי עניין שלהם, לחקור אותם ולהציג אותם בפני שאר הכיתה.
השיחה איתה היתה מרתקת. היא חיזקה לי את ההבנה למה אכן כל כך חשוב לפתח תחומי עניין אצל תלמידים, מתוך הנסיון שלה בכיתה:
-העובדה שהיא נתנה לתלמידים שלה להציג עוררה את הסקרנות של חבריהם, את השייכות של כולם לקבוצה אחת גם אם נפגשים בזום ולא פנים מול פנים .
– כמה זה חיזוק את הביטחון בעמידה מול קבוצה גם של אלו שהציגו 2 דקות ולא שעה, את האכפתיות זה מזה ואת היצר להתחבר(סיפרה על ילד שהכין מצגת על מיתולוגיה, וחבר שמע את זה והחליט להצטרף אליו והם בנו את זה יחד, ואולי גם גילו יחד תחום עניין משותף). .
דבר מאד חשוב ומעניין שגם אני חוויתי אבל חפצי דנינו היטיבה לתארו במילים היה- העובדה שהתלמיד עובד על משהו וצריך אותך כמורה כדי להתיעץ ולעשות את זה טוב יותר, גורם לזה שאתה צריך להיות שם בשבילו, למחוייבות, הוא מבין את הערך של כ"מחנך" כ"מבוגר" ויוצר מחוייבות הדדית. קרה לי דרך אגב גם עם בן ה13 שלי השבוע שנמאס לו ממינקרפט כל היום והתחיל להכין פיצות וסלמון על ימין ועל שמאל. ואז נגמרו חלק מהמצרכים בבית והוא ממש חיפש אותי בטירוף כדי להגיד לי מה לקנות (לרוב בקושי אומר לי שלום שחוזר הביתה).
-גם התגובות של התלמידים חשובות, וגורמות להם להתעורר ולהיות בתקשורת עם הסביבה, להיפתח לעולם, להבין מה קורה לסביבה כשהוא משקיע ואיזה ערך יש לחקר ולהשקעה הזו.
חפצי דברה גם על אלו שילכו שלב שלב ויבואו ויתייעצו ואת אלו שצריך להניע אותם ואז הם גם יעשו את זה, אבל עדיין קצר ואולי גם שטחי.
ומה שהיה סופר מעניין בעיניי היה , שבגלל שבית ספר "כלניות" הוא בית ספר צומח, והכיתה שלה מורכבת מילדים שהגיעו בכיתה ה מכל רחבי העיר מבתי ספר שונים, אז המיזם הזה גרם להם להכיר זה את זה יותר טוב, וזה היה יותר חשוב בעידן הזום, וזה עזר להיות חברים טובים יותר זה של זה. מה שבוודאי חשוב אחרי שנתיים כה קשות שכיתות ה-ט סבלו מהם במיוחד כמדומני.
אז תודה חפצי- פתחת לי עוד צוהר לעולם פיתוח תחומי העניין, ולמה הקהילה והחוגים שלנו שהם און ליין, ומאפשרים לילד להתחבר לתחומי העניין שלו ולילדים שיש להם תחומי עניין משותפים כמו שלו, מכל מקום